swapp-logo-black-trans

“Veel gestelde vragen over Swapp”

Wat is Swapp?

Swapp is een App waarmee je jouw fashion kunt ruilen, kopen of verkopen.

Hoe werkt Swapp?

Je kunt middels de “S” button aangeven dat je een item graag wilt ruilen met een andere Swapper. Deze persoon krijgt dan een notificatie binnen dat jij een bepaald item wilt ruilen. Zij kan via de notificatie-link dan kijken in jouw digitale kledingkast die je hebt aangemaakt. En zij kan andersom via de “S” button aangeven dat ze iets met jou wilt ruilen. Op deze manier ontstaat er een Swapp-match. Jullie kunnen dan samen via de chat afspreken waar je het bij elkaar wilt ophalen, of naar welk adres je het kunt versturen. Ook kan je aangeven dat je iets wilt kopen via het hamertje. We zijn druk bezig met een officiële ‘bid-button’, voor nu kun je biedingen plaatsen in de ‘comment’ regel eronder.

Hoe werkt het bezorgen en versturen van pakketjes?

Wanneer je een item hebt geswapped, gekocht of verkocht, dan is het jullie eigen verantwoordelijkheid om hierover afspraken te maken. Je kunt hiervoor op een plek afstpreken om het te overhandigen of het bijvoorbeeld versturen via het postkantoor. We zijn nu druk bezig met een samenwerking met een postorder bedrijf, zodat zij het proces van halen en bezorgen voor jou uit handen kunnen nemen. Voor nu vragen we jullie om dit middels de Swapp-chat af te stemmen.

Wat zijn de kosten voor het versturen van een pakketje?

Als je een pakketje via het kantoor van PostNL verstuurd kost dit meestal 6.75 EUR. Het is raadzaam om dit bedrag mee te nemen in je prijs afspraak als je iets verkoopt.

Wat als het bedrag voor mijn verkochte item niet is betaald?

Als het bedrag voor je afgesproken pakketje niet wordt betaalt en je hebt het al verstuurd, dan is dit natuurlijk erg vervelend. Als zelf contact opnemen met deze persoon niet lukt, of geen gewenst resultaat heeft, neem dan contact met ons op.

Ik heb een item verkocht, maar wil het toch graag houden, wat moet ik doen?

Het kan voorkomen dat je iets hebt verkocht en later toch denkt “shit, dat wil ik eigenlijk toch wel heel graag houden”. Je kunt te allen tijde aangeven dat je afziet van de  verkoop, zolang je dit maar duidelijk en tijdig communiceert aan degene met wie je de afspraak hebt gemaakt. Daarnaast moet het gestorte bedrag worden terug gestort aan degene die de geld transactie al dan niet naar jou had overgemaakt.

Ik heb een item gekocht, maar zie toch van de koop af, wat moet ik doen?

Net als dat je afziet van een verkocht item van jezelf, kan je ook te allen tijde aangeven dat je toch afziet van de koop van een item die je met iemand hebt afgesproken. Zolang je dit maar duidelijk en tijdig communiceert bij de persoon met wie je de afspraak hebt gemaakt. Zij maakt ook kosten voor het versturen van het pakketje. Deze kosten zijn dan op jou te verhalen, mits tijdig aangegeven.

Hoe groot mag een pakketje zijn?

De exacte maten en specificaties kun je vinden op www.Postnl.nl.

Hoe kan ik via Swapp meteen betalen?

Je kunt momenteel helaas nog niet in-app betalen aan andere swappers van wie je fashion items koopt. We zijn druk bezig met een iDeal en PayPal systeem waarmee dat wel kan. Tot die tijd kun je met elkaar jullie rekening nummers afstemmen om zo het afgesproken bedrag naar elkaar over te maken, of contant aan elkaar te overhandigen wanneer je elkaar ontmoet.

Kan ik via Swapp meteen iets kopen?

Via Swapp kun je niet direct iets kopen. Het werkt middels een vraag en aanbod systeem, waarbij degene die iets aanbiedt biedingen kan aannemen of een Swapp-match accepteert. Pas wanneer beide partijen instemmen kun je het geld naar elkaar overmaken of contant overhandigen. Het is jullie eigen verantwoordelijkheid dat je hierover duidelijke afspraken met elkaar maakt. Dit kun je doen via de Swapp-chat, email of telefoon.

Wat doet Swapp voor mij?

Swapp is een App waarmee we een platform bieden voor fashion lovers, waarmee je jouw mode kan ruilen, verkopen of kopen van en met anderen Swappers. We zijn druk bezig met een bied-systeem en een betaal module, waarmee je jouw afgesproken Swapp-matches of verkopen kan betalen, maar helaas kan dat nu nog niet. Voor nu proberen we je een zo leuk mogelijke dienst te bieden waarmee je jouw digitale kast een platform kan geven en kan delen met anderen. Swapp kan niet aanpsrakelijk worden gesteld voor niet nagekomen afspraken of gelden die niet zijn overgemaakt.

Wie is Swapp?

Wij zijn Tim (28) Technical Director, Harmen (27) Art Director en Lonneke (28) Commercial Director, drie jonge dromers met een ondernemersgeest die geloven dat de wereld een stuk leuker en mooier is door met elkaar mooie dingen te maken en te delen. Zo is Swapp ook ontstaan. We doen alles in onze vrije tijd en met onze dagelijkse banen betalen we de huur en brood op tafel. Op een dag hopen we dat iedereen met elkaar Swapped, maar dat is misschien te ver vooruit gedacht. Voor nu hopen dat we jullie blij kunnen maken met wat Swapp is en waar we nog steeds mee bezig blijven om het beter te maken. Mocht je tips, op –en/of aanmerkingen hebben, deel het gerust met ons via team@swapp.nl.

Wat is de filosofie achter Swapp?

Mooie dingen maken, mooie dingen delen. We doen alles (tot nu toe nog steeds) in onze vrije tijd en hopen jullie met Swapp een leuk platform te bieden waarop je fashion kan delen met elkaar. Wij werken dan ook uit het principe van oprechtheid, vertrouwen, sharing is caring en eerlijkheid. Het kan helaas onverhoopt zo lopen dat mensen hier toch misbruik van maken, waar anderen de dupe van worden. Wij doen ons uiterste best om dit te voorkomen door altijd eerlijk en open te communiceren en onze oprechte Swapp-lovers te allen tijde bij te staan. Als je ontevreden bent, of er is niet voldaan aan je afspraak, meld het alsjeblieft bij ons, dan zullen wij er alles aan doen om het voor je op te lossen.

Zijn mijn gegevens goed beschermd?

De gegevens die jij op Swapp zet zijn door ons, Swapp BV, inzichtelijk. Daarnaast kunnen andere Swappers in jouw ‘ Swapp Profiel’ kijken. Hierin staan de gegevens die jij hier zelf invult. Mocht je dit geen prettig idee vinden, dan kun je bijvoorbeeld alleen inloggen met een email account en wachtwoord. Als je je profiel leeg laat is voor ons, maar ook voor anderen, alleen zichtbaar wat je post in Swapp. Wij beveiligen jouw gegevens op onze servers en delen deze niet met derden. We gebruiken jouw gegevens en informatie alleen om onze dienstverlening te optimaliseren. Mocht dit veranderen, dan ontvang je hierover een notificatie in Swapp van ons.

© Copyright 2021 - Swapp #SwappFashion - Privacy Policy - Terms of Use